בניית ארון עלולה להצטייר כדבר מורכב, אולם עם תכנון נכון מסתבר שניתן לעשות זאת בכוחות עצמכם תוך זמן קצר יחסית. בשלב הראשון חשבו לאיזו מטרה נועד הארון- האם זהו ארון מטבח? ארון צעצועים? ארון דיסקים? בשלב הבא יש למדוד את השטח שבו אתם רוצים להעמיד את הארון. אם יש במקום ארון ישן ניתן להשתמש במידות שלו כבסיס לארון הבא, כדי לדעת מהן המידות של הארון שנבנה. מדדו עומק, גובה ורוחב של השטח המיועד וחשבו על החלוקה של הארון.
תכנון פנימי
דרך יעילה לניצול מלא של הארון היא למשל לבנות מדפים בחלק העלון של הארון שישמשו לאחסון. כעת בחרו את החומרים שישמשו אתכם לבנייה. אם החלטתם לבחור בעץ דעו שיש כמה סוגים של עץ שיוכלו לשמש אתכם לבניית הארון. מומלץ להתייעץ עם מחסן עצים לגבי סוג העץ שיוכל לתת מענה לארון שלכם על פי מיקומו, ייעודו וגודלו. בהתאם לסוג העץ שתבחרו תוכלו להתאים גם את הציפוי. לאחר מכן התאימו את כלי העבודה הדרושים לבנייה.
סוג העץ וחומרי עבודה
גם כאן התייעצו עם מחן העצים להתאמת ארגז הכלים לבניית ארון שוב, בהתייחס לסוג העץ שתבחרו לבנות באמצעותו. מבחינת כלי חיתוך יש להצטייד בסכינים יפניות, מסור ומומלץ להיעזר במסור חשמלי שיקצר את משך העבודה ויחסוך מכם מאמץ. חשוב להצטייד גם בברגים מתאימים, בדיבלים ושייבות שיוכלו לתת מענה הולם לתכנית הארון. בנוסף יש לרכוש תופסנים שעליהם יונחו המדפים. בהתאם לתכנון רכשו כמות מתאימה של צירים ומסילות שיאפשרו להניח עליהם את המגירות ולהרכיב אליהם את הדלתות.
ציוד
חשוב להיעזר במברגה חשמלית שתתאים לסוגי הברגים שיש ברשותכם או במברגים טובים וחזקים. אם רכשתם עץ גולמי חשוב לשייף אותו ולכן יש להצטייד בנייר שיוף או במלטשת חשמלית שתחסוך זמן יקר. כעת גשו לסמן בעיפרון על לוח העץ על פי המידות שלקחתם והתחילו בבניית המסגרת.לאחר מכן התחילו לשלב את המדפים על פי המידות והתכנון המוקדם שלכם. בשלב האחרון תוכלו לבצע גימור על פי סוג העץ והטעם האישי שלכם. ניתן לצבוע, למרוח לכה, להדביק פורמייקה או אפילו להדביק טפט.